Neuromant Vilijam Gipson

800rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Vilijam Gipson

Izdavač: IPS

Str: 240

Povez: broš

God: 2008.

SKU: 01383 Kategorije: , Product ID: 6445

Opis

Neuromant Vilijama Gipsona – čuveni roman kojim je započela kiberpank revolucija. Prva knjiga koja je dobila sveto trojstvo nagrada u žanru naučne fantastike – Hugo, Nebula i Filip K. Dik. Sa Neuromantom, Vilijem Gibson je predstavio svetu kiberprostor i naučna fantastika više nikada nije bila ista. Gibson je svojim romanom najavio sve ono što je došlo godinama kasnije, Internet revoluciju, Matriks filmska trilogiju i neverovatan razvoj informatičkih tehnologija.

Kejs je najbolji kompjuterski kauboj koji krstari informatičkim supermagistralama, povezujući svoju svest sa softverom u kiberprostoru, krećući se kroz obilje podataka, pronalazeći tajne informacije za onoga ko može da plati njegove usluge.

Kada prevari pogrešne ljude, oni mu se svete na užasan način, uništavajućinjegov nervni sistem, mikron po mikron. Proteran iz kiberprostora i zarobljen u svom otupelom telu, Kejs je osuđen na smrt u tehnološkom podzemlju, sve dok ga jednog dana ne angažuju misteriozni poslodavci. Oni mu nude drugu priliku i potpuno izlečenje. Jedini uslov je da prodre u matricu, neverovatno moćnu veštačku inteligenciju kojom upravlja poslovni klan Tezje-Ešpul.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Neuromant Vilijam Gipson”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…