Close

Letopisi iz Vavilonije i Persije

Autor: Jovan Blagojević

Izdavač: Biblijski kulturni centar

Str: 166

Format: 160x230mm

Povez: tvrdi

God: 2017.

ISBN: 978-86-80866-00-0

699rsd

  • EUR: 6 €

SKU: 01641 Kategorije: , ID: 7501

Opis

Izabrane biblijske pripovesti, knjiga 1, drugo izdanje

Letopisi iz Vavilonije i Persije u 2017. god. doživeli su dva izdanja. Pripovesti nastale iz priča za laku noć, vraćaju nas u prošlost i u daleke biblijske zemlje, Vavilon i Persiju.

Pisac polazi od biblijskog teksta koji ne preprečiva već dramatizuje posredstvom istorije i imaginacije omogućavajući čitaocima da upoznaju proroka Danila, njegove prijatelje, careve pomenutih drevnih civilizacija, njihove supruge i majke … i svet u kojima su oni živeli. Uzor kojim se pisac rukovodio su klasici epske fantastike kao značajna ostvarenja poput crtanih filmova Josif kralj snova i Princ Egipta.

Viteški aspekt je jedan od prepoznatljivih momenata koji izvire iz biblijskog teksta. Ono što mislim da je, takođe, veoma značajno jeste činjenica da se ustvari sa tim nemanima najčešće suočavamo u sebi samima, čak možda i češće nego u spoljnom svetu. Spoljni izazovi su podsticaj da u stvari osvetlimo svoje “senke”, a Danilo, Serdah, Misah, Avdenago, Mardohej i Jestira nam pomažu da na njihovim arhetipskim primerima formiramo imitativni obrazac kojim možemo da se rukovodimo u stvarnom životu. To su primeri koji nas podsećaju da su odanost, vernost, istrajnost karakterne crte koje, iako to u odredjenim situacijama ne izgleda tako, omogućavaju uspeh i pobedu. – Jovan Blagojević

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Letopisi iz Vavilonije i Persije”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *