Kriza je grupno putovanje

850rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Gojko Božović

Izdavač: Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 172

ISBN: 978-86-523-0053-2

Povez: tvrdi

SKU: 00692 Kategorija: Oznake: , Product ID: 3289

Opis

Književnost kao odbrana od stvarnog sveta.  Književnost kao svedočenje, svedočenje kao književnost.

Veliki pisci savremene svetske književnosti (od Davida Grosmana do Klaudija Magrisa, od Džona Ralstona Sola do Kristofera Houpa, od Čarlsa Simića do Đerđa Konrada, od Karlosa Fuentesa do Draga Jančara, od Andreja Bitova do Nelofer Pazire, od Enrikea Vila-Matasa do Alekseja Slapovskog, od Ane Blandijane do Ekbal Barake, i drugih) svedoče i raspravljaju o najvažnijim političkim, istorijskim, društvenim i kulturnim izazovima savremenog trenutka.

Na prvom mestu među takvim izazovima jeste aktuelna svetska kriza i njeni uzroci i posledice. Ali ovi pisci, govoreći o svom ličnom isksutvu, o iskustvu svojih zemalja ili o sasvim globalnim iskustvima, pokazuju da kriza koju vidimo kao ekonomsku krizu ima mnogo dublje korene i da potresa same temelje našeg sveta.

Tekstovi u ovoj knjizi nastajali su u poslednje tri godine i predstavljaju neposredne odgovore na izazove krize. Objavljeni u koricama jedne knjige, ovi tekstovi oblikuju uzbudljivu celinu u kojoj se sklapa provokativna, raznovrsna i lucidna slika sveta u dramatičnom preobražaju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kriza je grupno putovanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.