Kolumbovo jaje

880rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Radoslav Petković

Izdavač: Akademska knjiga

Str: 174

Povez: tvrd
Format: 130 x 205
ISBN  978-86-6263-177-0
God: 2017.

SKU: 01001 Kategorija: Oznaka: Product ID: 4526

Opis

Zašto dubina iskustva ne garantuje književnu vrednost? Da li je književnost dokument vremena kojim se bavi? Koliko traju spomenici, a koliko sećanja? O tome kakve je promene doneo Prvi svetski rat idejama i kulturama, o Trstu kao primeru „paradoksa granice“, o španskom duvanu i Svanovom kišobranu, o ohlađenoj kafi Zena Kosinija, o mistifikacijama Kolumbovog jajeta i još mnogo čemu, Radoslav Petković piše kompetentno i nadahnuto, ponovo otkrivajući čitaocima svoj nadaleko čuven pripovedački dar.

Tekstovi pred nama su žive i vibrantne skice radosnih i žalosnih događaja, nekad zabavne a nekad bolno ozbiljne, ali sve vreme gusto premrežene gotovo nepoznatim istorijskim podacima i literarnim detaljima, uskladištenim ravnopravno u Petkovićevoj erudiciji i imaginaciji.

Pored toga što obećava uzbudljivo putovanje prostorima proze koju pišu Zvevo, Prust i Montenj, Kolumbovo jaje postavlja važna pitanja o našem vremenu: pitanja postanka i opstanka, viškova i nedostataka, pitanja autentičnosti i krivotvorenja.

Dodatne informacije

Dimenzije 130 × 15 × 205 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kolumbovo jaje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.