Close

Integrisani menadžment kvaliteta – teorija i praksa

2.700 rsd

Autor: Radoslav Raković

Izdavač: Građevinska knjiga

ISBN:978-86-395-0639-1

Godina: 2014

Povez: tvrd

Format: 170x240mm

Str:642

 

Ostalo je još 1 na stanju

Opis

Knjiga Integrisani menadžment kvaliteta – teorija i praksa zahvata oblast sistema menadžmenta, obuhvatajući ne samo sve standardizovane aspekte sistema menadžmenta koji se primenjuju u Srbiji i njihovo integrisanje, već i oblasti koje su srodne sistemima menadžmenta ko što su društvena odgovornost i poslovna izvrsnost. Pošto je knjiga namenjena praktičarima, poslednja poglavlja se bave alatim i tehnikama za primernu, ali i zabludama i predrasudama koje su veoma prisutne u našoj poslovnoj praksi. (iz recenzije dr Miloša Jelića)

Knjiga se bavi mogućnostima primene principa kvaliteta u upravljanju projektima na jedan nov, nekonvencionalan i moderan način. Autor se nije pridržavao rigorozno niti strukture sistema menadžmenta kvalitetom, niti strukture faza upravljanja projektima, ali se fokusirao na jednu posebnu i važnu vrstu projekata – na investicione projekte i pratio od početka do kraja sve faze i aspekte upravljanja projektima.

Upravljanje projektima je, sa jedne strane, umetnost zato što u sebi sadrži jednu veoma složenu komponentu – vođenje ljudi, što zahteva ne samo poznavanje ponašanja ljudi, već i sposobnost primene odgovarajućih interpersonalnih veština.

S druge strane, ono je i nauka – definisanje i koordinacija aktivnosti kako bi se obavio posao, što zahteva znanje, razumevanje i veštu primenu metoda i tehnika upravljanja projektom.

Za razliku od većine domaćih publikacija u oblasti upravljanja projektima, koje su pretežno teorijskog karaktera, ova knjiga ostvaruje neosetni prelaz sa opšteg, univerzalnog opisa sistema upravljanja projektima na specifične primere, sve sa ciljem da čitaocu pomogne da prepozna posebnost u svom poduhvatu, kao i da sazna o koristima koje donosi kvalitet u upravljanju projektima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Integrisani menadžment kvaliteta – teorija i praksa”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…

Imate knjigu koja vam ne treba i želite da je prodate? Učinite to preko naše online knjižare. Pozovite nas! Otkaži