570 vrsta muškaraca (rečnik žargonizama)

500rsd

  • EUR: 4 €

Autor: Milja Lukić

Izdavač: Slovo Press

Str: 152

Povez: broš

Ilustracije: Bob Živković

God: 2021.

SKU: 01860 Kategorija: Product ID: 10094

Opis

Da li znate ko je ili šta je balanser? Šta znači kad za nekog kažete da je gladiola? A pedala? Ili minjonIkebanaŠvargla? Objašnjenja za ove i još mnogo drugih žargonskih pojmova pronaći ćete u „570 vrsta muškaraca”.

To je u stvari rečnik žargonizama koji sadrži 570 odrednica s objašnjenjima. Knjigu je ilustrovao Bob Živković. Pojmovi u okviru svakog od 30 slova poređani su po azbučnom redu. Na kraju knjige je dodatak „Rečnih STVARNIH značenja” u kome je objašnjeno šta muškarci (uglavnom) misle dok izgovaraju nešto sasvim drugo.

„570 vrsta muškaraca” odlikuje humor svojstven žargonu. Akcenat je stavljen na muški pol, iako su češći nazivi za ženski. Ovaj rečnik žargonizama pokazuje i višeslojnost u tumačenju raznih vrsta muškaraca, to nije tek nekoliko tipova, već tušta i tma, od najnegativnijih do najpozitivnijih, od naziva po karakteristikama fizičkog izgleda do karakternih osobina, moralnih opredeljenja i životnog stila.

Knjigu poput ove moguće je dopunjavati bezgranično jer – žargon je živo tkivo jezika, buntovni tinejdžer koji izrasta u čoveka na naše oči. I uši.